Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

10 Recommended Aqiqah Catering in Kuala Lumpur KL

Posted on

Pada masa kini, keperluan pelaksanaan aqiqah secara praktikal semakin meningkat terutamanya di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur. Perkhidmatan Katering Aqiqah KL Kuala Lumpur menjadi tunjang utama untuk melaksanakan aqiqah secara sederhana dan tidak bersusah payah. Sebelum perkhidmatan aqiqah menjadi trend, ramai yang sibuk mencari kambing aqiqah untuk menunaikan hukum aqiqah. Selain itu, mereka masih perlu menjaga penyembelihan yang boleh dilakukan secara bersendirian atau menggunakan penyembelih kambing.

Penjual daging pun tahu apa jenis penyembelihan yang mengikut hukum agama Islam, apatah lagi proses memasak daging kambing atau kambing yang mesti dikendalikan oleh pakar masakan supaya tidak berbau yang membuatkan orang tidak mahu memakannya.

 

10 Recommended Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

Berikut adalah beberapa cadangan perkhidmatan aqiqah KL Kuala Lumpur yang boleh anda buat sebagai cadangan:

1. Bangi Flaming Bbq- Catering Kambing Golek Aqiqah

Recommended Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

 

Alamat13, Jalan 7/5c, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Google MapsBangi Flaming Bbq- Catering Kambing Golek Aqiqah
Jam buka09.00-21.00 Setiap Hari
No Telpon+60196676897

Testimonials :

  • Great service and friendly and helpful staff… Hakak bagi 5 bintang! – Farha B
  • among the best, …remanded pd sesiape yg mencari servis kambing golek kambing panggang kambing bakar catering kambing aqiqah, rasa sedap, servis sangat bagus, – Sam B
  • Servis yg terbaik dari segi kualiti kambing yg dimasak dan juga krew yg menyediakannya. Highly recommend. Sangat berbaloi, insyaallah akan order lagi. – Rifdi Rasid
  • pelayanan terbaik, nasi arab dengan kambing mantap, golek kambing pn terbaik, tepat waktu, kru pn terbaik. – Ahmad Fadhl

 

2. Kambing Aqiqah Murah Pak Wan

Kambing Aqiqah Murah Pak Wan - kuala lumpur

AlamatNo 46-G, Jalan Kota Raja M27/M Hicom Town Centre, Seksyen 27, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Google MapsKambing Aqiqah Murah Pak Wan
Jam buka10.00-17.00 Senin – Sabtu
No Telpon+601128143220

Testimonials :

  • Kambing sampai dh siap siang.. Terus lebur dalam kuali.. Tau2 siap masak. – Helmi Mohamad
  • terbaik daging,banyak isi,daging tak berbau,senang berurusan. – Mohd Salleh
  • kambing dan pakwan, terbaik!! harga murah dan senang deal… servis sama seperti yng dijanjikan… puas hati sgt. – Ubaidah Yusuf
  • Harga kambing aqiqah sangat murah..terima kasih kepada Kambing Aqiqah Murah Pak Wan – Wan Ibrahim Wan Kadir

 

3. De Nazz – Aqiqah, Qurban & Wakaf

De Nazz - Aqiqah, Qurban & Wakaf

Alamat14, Jalan USJ 5/1e, Usj 5, 47610 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
Google MapsDe Nazz – Aqiqah, Qurban & Wakaf
Jam buka8.39-5.30 Senin – Sabtu
No Telpon+60189627055

Testimonials :

  • KAlhamdulillah. Terima kasih pihak De Nazz krn myempurnakan urusan aqiqah anak sy pd 04/03/2022. Sgt murah, cpt respon & dpcayai 💯 👍- Dayana A. Ahmad
  • Mudah,cepat&lancarTiada masalah komunikasiSenang berurusanTidak banyak masalahSaya percaya dengan De nazz untuk buat akikah⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ saya bagiTerbaikk👍🏻👍🏻👍🏻 – Sallyna Nursalsabila
  • Alhamdulillah. Selesai ibadah Aqiqah utk anak lelaki sy pada 4/2/2022. Terima kasih Allah & pihak De Nazz yg membantu permudahkan urusan Aqiqah. Harga berpatutan. InsyaAllah akan berurusan dgn De Nazz lagi di masa akan datang. – Ira Nurani
  • Sangat responsive dan pantas. servis terbaik memudahkan urusan kami utk aqiqah. Harga berpatutan dan dapat video gambar seperti dimaklumkan. Untuk sijil kayu perlu tunggu untuk dipos kerana ambil masa untuk ditempah nama peserta aqiqah. Terbaik de Naz dan team. – Nazmi Aiman Noridin

 

4. UMM Baraqah Agrofarm

UMM Baraqah Agrofarm - Akikah Kuala lumpur malaysia

Alamatlot 2495, Jalan Bakti, Kampung Rantau Panjang, 41400 Klang, Selangor, Malaysia
Google MapsUMM Baraqah Agrofarm
Jam buka9.00-18.00 Senin – Sabtu
No Telpon+60196969515

Testimonials :

  • Harga murah, servis top class, highly recommended pada yang nak buat aqiqah. – ThePuteraLilin
  • Terima kasih UMM Baraqah kerana menjayakan majlis aqiqah anak kami. Masakan berkuah & kambing golek memang terbaik, staff juga profesional. InshaAllah kami akan repeat order & rekomen pada keluarga serta rakan. -Fakhrul Razi
  • Assalamualaikum. Pakcik nak ucapkan jutaan terima kasih kepada umm baraqah farm kerana membantu urusan perlaksanaan akikah untuk cucu pakcik. Servis semua bagus, owner & staff semua ramah & mesra. Insyaallah ada rezeki pakcik akan guna khidmat umm baraqah lagi. – Zakaria Abdullah
  • Servis sangat bagus, layanan diladang sangat mesra & profesional. Kami tempah pakej kambing golek & masakan gulai kawah ala melaka. Kedua-duanya memang sedap, ramai yang puji. Jika direzekikan, kami akan tempah lagi dimasa akan datang. Teruskan kecemerlangan anda UMM Baraqah Agrofarm. Tahniah.. – Faris Haziq

 

5. AqiqahQurban.com.my

10 Recommended Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

AlamatNo 46-G, Jalan Kota Raja M27/M Hicom Town Centre, Seksyen 27, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Google MapsAqiqahQurban.com.my
Jam buka10.00-17.00 Senin – Sabtu
No Telpon+601128143220

Testimonials :

  • Puas hati memang terbaikkk, pengkhidmatan aqiqah kuala lumpur – Zati Bayani Binti Zulkifli
  • Khidmat terbaik dan harga yang paling murah yang saya jumpa..Saya bank in pada 18 Mei (malam) dan selepas 2 hari video penyembelihan diwhatsapp pada saya. Saya puas hati dapat melihat sendiri penyembelihan dengan nama anak saya di’tagging’ dengan jelas pada binatang korban SEHINGGA SELESAI PENYEMBELIHAN. Oleh itu, tiada apa2 keraguan dan sangat meyakinkan. Rezeki saya dapat melaksanakan akikah dengan harga yang sangat2 murah ditambah pula pada bulan Ramadhan. Kos hanya RM399.Dilaksanakan di Indonesia dan saya dimaklumkan daging diagih di rumah anak yatim di sana. Gambar pengagihan juga dihantar kepada saya. Dalam kesibukan, semuanya diuruskan untuk saya dengan kos yang begitu murah. Saya tidak perlukan sijil cantik untuk digantung di dinding atau ukiran kayu mahal sebagai hiasan, atau apa jua cenderamata kenang-kenangan yang menambah kos. Cukuplah saya dapat selesaikan tanggungjawab ini sebelum anak saya akil baligh. Doa saya semoga ibadah ini diterima dan anak saya menjadi puteri yang solehah dan tidak ‘tertahan’ oleh apa2 lagi. Tiada apa2 keraguan. Malah turut membekalkan kambing akikah dalam negara. First class service. Saya menulis komen panjang, lebih kali 5 kali rasanya saya edit, sebagai tanda terima kasih dan sokongan saya. Terima kasih sekali lagi. Sebagaimana petugas ikhlas menjawab segala pertanyaan saya dengan sabar, saya juga ingin menzahirkan penghargaan saya dan tiada cara lain kecuali melalui komen ini. Saya bagi 5 bintang!!! – Syazza Izzatie
  • Easy payment channel, timely informed on akikah and pics/video as well as proof of meat distribution to fakir miskin. Cheapest I can find so far, thank you. Semoga amalan diterima 🙏 – Tiara Diana

 

6. Pertubuhan Fitrah Ummah – Aqiqah, Qurban, Waqaf, Upah Haji

Pertubuhan Fitrah Ummah - Aqiqah, Qurban, Waqaf, Upah Haji

Alamat2831, Jalan Sungai Penchala, Kampung Sungai Penchala, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Google MapsPertubuhan Fitrah Ummah – Aqiqah, Qurban, Waqaf, Upah Haji
Jam buka9.00-17.00 Senin – Sabtu
No Telpon+60182929006

Testimonials :

  • Perkhidmatan Pertubuhan Fitrah Ummah yang mesra pelanggan. Kerja2 dilakukan oleh team pantas dan sangat cekap. Laporan aktiviti dalam bentuk gambar dan video terbaik. Terasa berada dilokasi kami berwaqaf perigi 3 Negara itu dan baru2 ni aqiqah untuk cucu , seperti lihat depan mata sendiri penyembelihan kambing dilakukan di Mekah. Saya dah war2 kepada saudara mara terdekat dan ramai yg dah ikut sama berwaqaf perigi. In Shaa Allah akan gunakan Fitrah Ummah utk korban nanti. Alhamdulillah atas izin Allah. – Rosnah Kasmani
  • Jumaat pagi hubungi team Fitrah Ummah dan buat bayaran untuk aqiqah di mekah. Jumaat malam dah dapat video sembelih kambing aqiqah beserta sijil di sana. Sangat pantas dan meyakinkan. Lengkap dengan detail di whatsapp dan email. – Syahmi Kamal
  • Sudah 4 tahun bersama Fitrah Ummah membantu masyarakat melaksanakan ibadah aqiqah & korban. Pengurusan yang cepat, responsif dan terbaik. – Mohd Aizat

 

7. AqiqahCentre.com – Pengkhidmatan Aqiqah KL

Recommended Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

AlamatMalaysian Global Innovation & Creativity Centre, 3730, Persiaran Apec, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
Google MapsAqiqahCentre.com
Jam buka9.00-16.00 Senin – Sabtu
No Telpon+601114374843

Testimonials :

  • Alhamdulillah…. Kalau sebelum ini hanya tunggu waktu musim Haji yg ada ibadah korban aje utk buat aqiqah tapi dgn service yg ditawarkan oleh Aqiqah Centre sangat2 dihargai.. Dapat dibuat pada hari yang ke-7 – Hudzaifa Adam
  • Alhamdulillah dah lama berhasrat nak laksanakan aqiqah anak-anak saya disana. Akhirnya bertemu dengan aqiqah centre kuala lumpur yang sangat efisien dan terbaik servisnya. – Fuziah Ahmad
  • Alhamdulillah dengan adanya bukti video ini, sy mengucapkan banyak terima kasih kepada pihak Aqiqahcentre.com atas bantuan & kerjasamanya yg dengan izin Allah telah melaksanakan aqiqah untuk anak ke 2 kami Muhammad Al Fatih di tanah suci Mekkah – Arab Saudi. Sekali lagi terima kasih aqiqahcentre.com telah mewujudkan niat keluarga kecil kami. Alhamdulillah… ☺️🤲 – TIar Faisah
  • Alhamdulillah, syukur allah temukan saya dengan aqiqahcentre.com, berbulan tertangguh aqiqah anak sebabkan keadaan pandemik. Sempurna juga akhirnya..proses yang sangat jelas dan mudah..lancar. Memang dipercayai. Sebutan nama anak yang jelas. Syukur – Yaya Dhaya

 

8. Jariah Agro Farm

Jariah Agro Farm

AlamatLot 4453, Jalan Sungai Kandis, Kampung Sungai Kandis, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Google MapsJariah Agro Farm
Jam buka9.00-19.00 Setiap Hari
No Telpon+60132003482

Testimonials :

  • Pembekal kambing aqiqah Lembah Klang! Khususnya penduduk Klang & Shah Alam! Ladang di bandar Shah Alam! Easy access melalui KESAS, LKSA, Federal Highway. Ada perkhidmatan kambing golek dan jual susu kambing segar! – Anas Alnasrie
  • Alhamdulillah selesai akikah anak, biri2 masak kurma, sangat sedap 👍 – Zulfa Khairi
  • Sesiapa yang hendak membeli kambing Aqiqah Kuala Lumpur atau susu kambing, boleh ke sini. Pemiliknya yang baik hati. – Abdul Aziz Ahmad Najib

 

9. Aqiqah4u.my

Aqiqah Catering in Kuala Lumpur

AlamatK-02-05 Conezion Commercial Persiaran IRC3, Ioi Resort, 62502 City, Wilayah Persekutuan Putrajaya, Malaysia
Google MapsAqiqah4u.my
Jam buka8.00-18.00 Setiap Hari
No Telpon+601124272787

Testimonials :

  • Alhamdulillah, selesai sudah aqiqah anak saya. Alhamdulillah service dari Aqiqah4u memang terbaik dan memuaskan .. Terima kasih :) – Nur Hidayah
  • Alhhamdulillahh🤲,trme ksh pd pihak aqiaqh4u krne tlh mnjyakn aqiqah bg pihak anak sy..sgt mudah brursan n sntse update pkre yg dlkukn😊syabas team aqiqah4u..smoge dkrniakn kjyaan di dnia n di akhrt🤲 – SniperBoy
  • Alhamdulillah…dengan Aqiqah4u, sy telah selesai aqiqahkan anak kedua sy. Sebelum menjalani ibadah aqiqah, sy telah lihat agensi² lain juga tapi Aqiqah4u yang menjadi pilihan utama sy. Perkhidmatan dan servis terbaik. Video sembelihan di hantar sebagai bukti dan dapat pulak gift yang diberi secara percuma. Sangat puas hati. Terima kasih Aqiqah4u. Semestinya pilihan yang tepat 👍👍👍 – Zaryn Adam
  • Aqiqah4u servis terbaik sangat responsif, buat pesanan hari ini untuk aqiqah hari ke 7 esok, syukur semuanya berjalan lancar, ada Email, sms, videos pelaksanaan dapat dimuat turun dari web. Dapat cenderahati air zamzam dan plak sijil aqiqah dari kayu yang cantik. aqiqah4u Terbaik. – Ahlimuzik TR

 

10. EZ Qurban Sdn. Bhd

AlamatNo. 79, Batu Caves Centre Point, 80, Jalan Tiga, Taman Industri Bolton, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Google MapsEZ Qurban Sdn. Bhd
Jam buka9.00-17.00 Setiap Hari
No Telpon+60361861911

Testimonials :

  • Pilihan yg tepat untuk buat aqiqah n ibadah korban.. Senang n cepat berurusan.. – Yusma
  • Ez qurban memang telus dalam melaksanakan ibadah aqiqah Kuala Lumpur.Terima kasih sebab Memudahkan saya sekeluarga melakukan ibadah korban/akikah tanpa rasa ragu2. Moga Ez Qurban Sdn Bhd terus maju kehadapan & lebih dikenali ramai. – Rozi
  • Syarikat yang memudahkan urusan qurban dan aqiqah bagi umat Islam, secara bersemuka atau secara online – Djuan Onn Rahman

Gunakan perkhidmatan aqiqah Kuala Lumpur yang terbaik dan dipercayai agar majlis aqiqah lebih diingati, jangan pilih yang palsu kerana rasa makanan yang kurang sedap dan kurang bersih, semoga info ini berguna untuk anda.